De competitie is weer begonnen!

Lees hier het wedstrijdverslag:

Benauwde overwinning Attaque bij seizoenstart najaar 2020

Attaque 1 is de competitie met een overwinning begonnen. In de seizoenouverture werd er met 5-4 gewonnen van buurman Schijndel 1.

Na een Coronabreak van zes maanden kon er eindelijk weer competitief getafeltennist worden. Door afwezigheid van een derde speler van Schijndel, had het Rooise vaandelteam haar eerste drie punten al binnen zonder dat er een bal geslagen was. Al snel werd wel duidelijk dat er ondanks dat geen grote uitslag in zou zitten. Stefan Kerk beet het spits af, speelde gedurfd, maar de scherpte ontbrak en een 3-0 nederlaag was een feit. Niels Braams, die dit seizoen voor de hoofdmacht debuteert, kon al wat meer een vuist maken, maar zag op beslissende momenten de punten richting de tegenstander gaan. Het was aan Menno van Os om de voorsprong te behouden, maar een gebrek aan ritme brak hem uiteindelijk op. De voorsprong die aan het begin van de avond overhandigd werd, was al snel verdwenen. Toch leek het tij zich te keren: Stefan hield zijn zenuwen onder bedwang en won een spannende vijfsetter met 12-10 in de laatste game. Schijndel bracht de stand vervolgens weer gelijk. Menno wist op eenzelfde manier als Stefan het beslissende punt over de streep te trekken, hij won ook een vijfsetter, maar dan met 11-9 in de laatste game. De eerste overwinning was daarmee bewerkstelligd, 5-4.

Attaque 2 speelde de afgelopen twee seizoenen om promotie naar de derde klasse en het doel is dan ook om dit seizoen een gooi ernaar te doen. Het team begon de competitie tegen het Rossumse ROTAC ’82 2. De start was een valse. Nick van Galen verloor in vijf games. Job van Galen wist vervolgens een nagelbijter te winnen, 13-11 in de vijfde game. Ook Bram van Galen speelde een spannende pot, maar kon deze niet binnenslepen. Job trok vervolgens de stand weer gelijk met zijn tweede winstpartij van de avond, maar de Rossumse tegenstanders liepen vervolgens uit naar 2-5. Bram wist zijn eerste winstpartij van de avond bij te schrijven, maar het kwaad was al geschied. ROTAC ’82 ging er met de zege vandoor, 3-6. Een valse start dus voor de mannen van Attaque 2.

Attaque 3 begint de competitie met een complete make-over. Cliff van Driel en Bram Marinus kwamen over van het oude Attaque 2, terwijl Robert Wielink en Iroy van Driel hun geluk gaan beproeven in een klasse hoger. De start tegen tegenstanders ATTC ’77 6 was veelbelovend. Cliff won een spannende pot, 11-9 in game vijf en zette het team op voorsprong. Vanaf daar ging de boel echter bergafwaarts. De meeste partijen waren vrij eenzijdig. ATTC ’77 had de ervaring die Attaque niet had en maakte daar goed gebruik van. Op een aantal games na hadden de Rooise mannen net niet genoeg in te brengen om door het lastige spel van de Aarle-Rixtelse tegenstanders te komen. Hier en daar kon er een game gewonnen worden, maar voor een gewonnen wedstrijd heb je er daar drie van nodig. De uitslag was dan ook een klinkende 1-8 nederlaag tegen de favoriet voor het kampioenschap.

Bekijk op Facebook