Geschiedenis

De geschiedenis van TTV Attaque

Tafeltennisvereniging Nijnsel (gemeente Sint-Oedenrode) werd eind 1963 opgericht door de gebroeders Piet en Willy Verhagen. Na eerst recreatief getafeltennist te hebben besloten de gebroeders Verhagen in 1963 de door hun opgerichte club bij de NTTB aan te melden. In het najaar van 1963 werd voor het eerst aan de NTTB competitie deelgenomen, onder de naam TTV Nijnsel. De TTV Nijnsel was in die tijd gehuisvest in het Antoniushuis (tegenwoordig ‘de Beckart’) te Nijnsel.

In 1967 werd voor de eerste keer een toernooi georganiseerd. Dit was meteen een succes: maar liefst 250 deelnemers schreven in. In 1968 kon het eerste kampioenschap worden gevierd. Team 1 werd kampioen in de 4e klasse K. Ook werd in dat jaar de naam van de vereniging gewijzigd in TTV Attaque.

In het begin van de zeventiger jaren blonk Attaque uit in het organiseren van grote toernooien. Niet meer in het Antoniushuis maar in de nieuwe sporthal De Streepen. Er kwamen zelfs topspelers zoals Bert van der Helm naar Sint-Oedenrode. In 1971 deden er maar liefst 535 deelnemers mee aan de Rooise tafeltenniskampioenschappen Ook mocht Attaque in 1971 de jeugdinterland Nederland – West-Duitsland organiseren. Daarbij kwam dat het eerste team in 1971 kampioen werd in de 3e klasse.

Helaas ging het hierna even wat minder met onze vereniging. Door enkele enthousiaste leden werd echter aan de wederopbouw begonnen. Langzaam maar zeker kroop de club weer uit het dal en het ledenaantal steeg weer, in 1979 zelfs tot 53. Daarnaast werd in 1979 voor het eerst het clubblad uitgegeven.

In het voorjaar van 1982 verscheen Monique van den Bosch voor het eerst bij Attaque. Ze ontwikkelde zich tot een heel goede rolstoeltafeltennisster en ging aan grote wedstrijden en toernooien meedoen. Uiteindelijk kreeg dat zijn bekroning in het voor Nederland en voor Attaque winnen van een gouden en een bronzen medaille op de Paralympics van 1984. Een geweldige prestatie en een hoogtepunt voor Attaque.

In 1986 werd voor het eerst gestart met het jaarlijkse scholierentoernooi. Een toernooi dat inmiddels een lange traditie kent binnen de vereniging. In 1988 vierde Attaque op grootse wijze het 25-jarig jubileum.

Het begin van het nieuwe millennium was erg succesvol voor Attaque. In 2003 werd het eerste team (bestaande uit: Frank van der Zanden, Burt van Geffen, Co Stamps en Maico van Boxmeer) kampioen in 2eklasse en voor het eerst in de geschiedenis van Attaque hadden we een team in de 1e klasse. Een fantastische prestatie die kracht werd bijgezet door vervolgens nog een flink aantal seizoenen in de 1eklasse uit te komen. In het voorjaar van 2010 werd deze prestatie overtroffen. Het toenmalige eerste team (bestaande uit: Marcel Klaver, Bram Schepens en Dirk Kastelijn) werd kampioen in de 1e klasse en promoveerde hiermee naar de Hoofdklasse. Een unieke gebeurtenis in de geschiedenis van Attaque.