Belangrijke, ruime overwinning Attaque tegen Stiphout

Na een pauze van twee weken, was het aan Attaque 1 om een goed resultaat neer te zetten. Dit moest gebeuren tegen Stiphout 6, dat dit seizoen zal vechten tegen degradatie.

Vorige week moest vanwege een gebrek aan spelers de wedstrijd tegen Uncium 5 verzet worden. Deze keer was het team wel compleet, en dus was een ruime overwinning het doel van de Rooise mannen. Leon Schepens bracht direct het eerste punt op het bord. Leon Huijberts kon dit nog niet opvolgen. Burt van Geffen kon dat wel en ook het dubbel werd gewonnen. Na opnieuw een overwinning van Leon Schepens stond het al 1-4. Stiphout had weinig in te brengen, maar sprokkelde in de zevende partij nog wel een punt binnen. Vervolgens liep Attaque wel weer uit naar 2-6, waarna de eindstand werd beslist via twee vijfgamers. Deze werden allebei gewonnen door het Rooise vaandelteam, waardoor een 2-8 overwinning werd gerealiseerd. Door de overwinning klimt het team naar de derde plek.

Attaque 2 gaat een lastig seizoen tegemoet en tegen tegenstander Never Despair 9 ging het vooral om het beperken van de schade. Dit bleek echter niet mee te vallen en al snel namen de Bossche tegenstanders een 4-0 voorsprong. Cliff van Driel pakte vervolgens zijn eerste overwinning van het seizoen en de hatelijke nul was van het bord. Het spel van de Rooienaren was best aardig, maar er werden te weinig games over de streep gehaald. Never Despair liep uit naar 8-1 en ze was nog een game verwijderd van een 9-1 overwinning. Niels Braams bleef ondanks de achterstand knokken en kwam terug tot 2-2. In de laatste game kwam hij toch weer met 5-2 achter, maar toen ging het ineens goed lopen en Niels haalde het laatste punt van de avond binnen door de game met 11-5 te winnen.

Attaque 3 nam het op tegen Never Despair 7. Op papier zou dit een wedstrijd kunnen zijn tussen de toekomstige nummers een en twee van de poule. Een overwinning was dan ook gewenst voor de Rooise mannen en Nick van Galen gaf het goede voorbeeld door een partij met ups-en-downs te winnen. De internationale tegenstanders namen daarna echter snel een 3-1 voorsprong. Nick deed vervolgens weer wat terug met een ijzersterke pot. Daarna bleven de Rooienaren echter droog staan. Sterker nog, er werd geen punt meer gepakt door Attaque. De eindstand was dan ook een 8-2 nederlaag, waardoor het team zakt naar de vierde plaats en ineens achterom moet kijken.

Attaque 4 was het seizoen feilloos begonnen, maar kon op donderdagavond haar eerste grote test verwachten, tegen Budilia 6. Dat werd in het begin van de avond al snel duidelijk. Waar de Rooienaren in 2 avonden slechts een partij verloren, kwam het nu al heel snel met 4-0 achter. Rick Eisenburger wist het eerste punt van Attaque binnen te halen. Robert Wielink wist met zijn eerste overwinning van de avond de stand op 5-2 te brengen. Het werd schade beperken en dat leek nog aardig te gaan lukken. Rick en Robert trokken echter nipt aan het kortste eind, wat resulteerde in een 8-2 nederlaag, terwijl 6-4 misschien een betere afspiegeling van de avond was geweest.

Bekijk op Facebook