Winst, verlies en gelijkspel voor teams Attaque

Het vaandelteam van Attaque hoefde deze week niet te spelen, maar de overige teams kwamen dit weekend wel in actie, met gemixte resultaten.

Attaque 2 nam het na de nederlaag van vorige week op tegen Rotac ’82 2. Het doel was om een aantal punten te pakken tegen de taaie tegenstander. Niels Braams gaf het goede voorbeeld en won zijn eerste pot overtuigend. Daar konden Cliff van Driel en Bram Marinus nog geen vervolg aan geven. Rotac liep vervolgens uit naar 4-1, en gezien de uitslagen van de potten was dat ook terecht. Bram trok met een zowel verrassende als knappe overwinning het tweede punt de Rooise kant op. Dat leek hem vertrouwen te geven, want ook zijn derde partij van de avond won hij. Voor het team bleef het echter daarbij, waardoor een 7-3 nederlaag het resultaat was. Er zit al verbetering in t.o.v. vorige week, maar het team zal nog wel een extra versnelling moeten vinden.

Attaque 3 wilde de overwinning van vorige week een goed vervolg geven. Dit moest gebeuren tegen het Boxtelse Taverbo 5. De start van de Rooienaren was in ieder geval een goede. Nick van Galen en Henry van Casteren wonnen beiden hun eerste pot. Job van Galen leek vervolgens even te gaan stunten tegen de Boxtelse kopman Arjan Versteeden, die een Attaque-verleden heeft, maar kwam in de laatste game net tekort. Dat leek Attaque niet te deren, want de score werd vervolgens opgevoerd naar 4-1. Na de tweede overwinning van Henry werd het 5-2 en leek de zege een formaliteit te worden. Niets bleek echter minder waar te zijn, want Taverbo kwam terug tot 5-4. Toch kon Henry de klus afmaken. Hij werd echter verrast en een gelijkspel was een feit. Geen slecht resultaat, maar er werd na de ruime voorsprong wel op meer gehoopt.

Attaque 4 had vorige week een 100 procent score en wilde hier een sterk vervolg aan geven tegen MTTV ’72 5. De ontmoeting begon direct met een vijfsetter, die werd binnengehengeld door Iroy van Driel. De drie potten erna leverden wel relatief eenvoudige overwinningen op voor Attaque. Iroy ging vervolgens wederom richting een vijfsetter, maar deze moest hij wel met het minimale verschil afstaan. Rick Eisenburger en Robert Wielink stoomden ondertussen stevig door. Rick bleef de hele avond zonder gameverlies en Robert hoefde in elke partij maar een game af te staan. Iroy won tussendoor zijn tweede van drie partijen, wederom in vijf games. De vorm en het vertrouwen zijn duidelijk aanwezig, want na de 10-0 van vorige week werd er deze keer met 9-1 gewonnen. 19 punten uit twee wedstrijden is een imponerend aantal en hopelijk wordt deze lijn de komende wedstrijden doorgetrokken.

Bekijk op Facebook