WEDSTRIJDVERSLAG SPEELRONDE 3:

Teams Attaque strijdend ten onder

Attaque 1 kwam deze week niet in actie, waardoor alle ogen gericht waren op Attaque 2 en 3. Beide teams lieten bij vlagen uitstekend spel zien, maar gingen toch met een nederlaag naar huis.

Attaque 2 nam het vrijdagavond in een zaal zonder publiek op tegen Never Despair 9, dat hoog aangeschreven staat. Toch leken beide teams vanaf het begin af aan behoorlijk gelijkwaardig aan elkaar. Henry van Casteren en Nick van Galen verloren beiden nipt hun eerste partij. Job van Galen bracht daarna knap de stand op 1-2, waarna Nick de stand gelijk trok. De Bossche tegenstanders namen echter snel weer een 2-4 voorsprong, al had het op dat moment net zo goed 3-3 kunnen zijn. Nick nam vervolgens met zijn tweede winstpartij het verdiende derde punt voor de Rooienaren binnen. Never Despair wankelde, maar bezweek helaas niet en trok de laatste twee partijen naar zich toe, waardoor de einduitslag een geflatteerde 3-6 werd. Toch zijn de drie punten voor Attaque hoopvol en zullen de mannen de komende wedstrijden hoogstwaarschijnlijk meer punten pakken.

Attaque 3 kende geen al te beste start van het seizoen, maar daarbij moet gezegd worden dat de op papier zwakkere tegenstanders nog moeten komen. Tegenstander vrijdag was Een en Twintig 5, dat op papier ongeveer net zo sterk zou moeten zijn als de Rooienaren. De start was voor het team uit Beek en Donk: de eerste twee punten gingen hun kant op. Bram Marinus haalde daarna Attaque van de nul af en Cliff van Driel trok de stand gelijk. Een en Twintig nam vervolgens weer de leiding in handen, maar aan de hand van Bram en Cliff nam Attaque vervolgens een 4-3 voorsprong. De Beek en Donkse tegenstanders dwongen wel weer een gelijke stand af, waardoor de winnaar pas in de laatste wedstrijd beslist zou worden. Iroy van Driel leek de partij binnen te halen, maar kwam uiteindelijk net tekort, waardoor de eindstand 4-5 werd. Ondanks de nederlaag halen de Rooise mannen vier belangrijke punten binnen, maar zal het toch de komende wedstrijden aan moeten zetten om een degradatiestrijd te voorkomen.

Bekijk op Facebook