Wedstrijdverslag speelronde 2

Teams Attaque lopen zware nederlaag op

Na de overwinning van vorige week ging Attaque 1 op zoek naar haar tweede overwinning van het seizoen. Tegenstander Taverbo 4 bleek echter duidelijk te sterk te zijn voor de Rooise ploeg.

De Boxtelse tegenstanders leken op papier sterker en dat leek al snel duidelijk te worden. Zowel Stefan Kerk als Niels Braams speelden goede partijen, maar kwamen net tekort voor een overwinning. Niels verloor zelf met twee punten verschil in game 5. Stefan wist vervolgens wel de hatelijke nul van het bord te halen. Na dit punt kon er toch nog gehoopt worden op een goede uitslag, maar deze kwam er uiteindelijk niet. Leon Huijberts had een off-day en Niels kon zijn prima spel nog niet belonen met zijn eerste overwinning in de derde klasse. Ook Stefan wist geen tweede punt van de avond binnen te spelen, waardoor de ontmoeting resulteerde in een zware 8-1 nederlaag. Het Rooise vaandelteam staat na de nederlaag op de zesde plaats en moet zich zorgen gaan maken om degradatie, al is het seizoen pas net bezig.

Attaque 2 ging verantwoord op pad richting tegenstander Kruiskamp ’81 4. Het team wilde de bittere nasmaak van de nederlaag van vorige week wegspoelen met een goed resultaat. Het begin was veelbelovend: Nick van Galen won een zenuwslopende partij met het minimale verschil. Misschien dat de mondkapjes positieve karma zouden geven? Het antwoord op die vraag was helaas nee. De Bossche tegenstanders trokken de stand direct gelijk en liepen vervolgens snel uit. Henry van Casteren en Bram van Galen speelden beiden nog behoorlijk goed, alleen de tegenstanders konden er steeds net een schepje bovenop doen. Nick kwam bij een 6-1 achterstand nog heel dichtbij, maar hij verloor deze keer met een minimaal verschil. Het eindresultaat was een 8-1 nederlaag, waardoor het team nu de vijfde plaats bezet, waar het normaal meedoet om de bovenste plekken. Een valse start van het seizoen dus.

Attaque 3 kwam deze speelronde niet in actie en speelt haar volgende wedstrijd aanstaande vrijdag.

Bekijk op Facebook