Leon Huijberts clubkampioen TTV Attaque 2020

Afgelopen zaterdag vond traditiegetrouw het clubkampioenschap van TTV Attaque plaats. Leon Huijberts won het toernooi en mag zich het komende jaar de clubkampioen van Attaque noemen.

Zoals ieder jaar werd het toernooi om 16.00uur afgetrapt met het dubbelspel. Zeven duo’s vochten in een poulefase om twee finaleplekken. Het duo Robert Wielink/Stefan Kerk was overduidelijk het sterkste en de mannen verloren geen game op weg naar de finale. Het tweede dubbel dat de finale bereikte was wel verrassend te noemen. Peter van Mosseveld en Job van Galen wonnen drie van hun zes partijen en speelden er twee gelijk. In de finale was het aan Robert en Stefan om hun favorietenrol waar te maken en dat lukte uiteindelijk ook. Met een 2-0 overwinning mochten zij zich de terechte dubbelkampioenen noemen.

Na de eetpauze was het tijd voor het enkelspel. De veertien deelnemers werden verdeeld in drie poules en de sterkste acht spelers gingen strijden om de titel van clubkampioen. In de ging nagenoeg alles volgens de verwachtingen. Nagenoeg, want Marijke van Rijn verraste Bram Marinus en bleek vervolgens met een verschil van precies één punt bij de beste nummers drie te horen.

De zes afvallers mochten natuurlijk wel nog strijden voor de winst in de B-poule. Niet al te verrassend ging de finale uiteindelijk tussen Robert Wielink, die ten koste van Peter van Mosseveld de finale bereikte, en Bram Marinus, die Iroy van Driel uit de finale hield. Het leek een makkelijke overwinning te worden voor Bram, maar Robert bleef knokken tot het bittere eind. Een 2-0 voorsprong in games werd 2-1 en een vijfde game leek aanstaande, maar Bram stelde uiteindelijk orde op zaken en trok de vierde game naar zich toe, waardoor hij met 3-1 won en zich de winnaar van de B-poule mocht noemen.

In het hoofdtoernooi zag het er even naar uit dat er verrassing zou komen, maar de favorieten voor de eindzege behaalden allemaal de halve finale. Leon Huijberts en Niels Braams vochten voor de eerste finaleplek, die met een 3-0 overwinning naar Leon ging. De wedstrijd tussen Henry van Casteren en Stefan Kerk duurde wat langer en werd beslist in een vijfde game, die Henry overtuigend won. De finale tussen Leon en Henry, die beiden voor hun eerste clubkampioenschap gingen, was een kraker. Henry trok na een 10-6 achterstand de eerste game binnen. Leon maakte er vervolgens 1-1 van. In de derde game was het Henry die een voorsprong uit handen gaf, waardoor Leon op één game van de titel kwam. De vierde game belichaamde het minimale verschil in niveau tussen beide heren. Leon kreeg matchpoints en Henry kansen om er een vijfde game uit te slepen. Op 16-15 maakte Leon uiteindelijk het beslissende punt. Drie keer is scheepsrecht voor Leon, die in zijn derde finale de titel weet te pakken.Bekijk op Facebook