Kleine nederlaag vernieuwd Attaque 1

Attaque 1 kende in de winterstop veranderingen in het team. De vraag was of de nieuwe spelers mee konden op het hogere niveau. Achteraf bleek het nog vrij lastig te zijn.

De eerste tegenstander van de nieuwe competitie was Meppers 2 uit Heeze. De eerste debutant Stefan Kerk beet het spits af, had kans op meer, maar verloor uiteindelijk met 3-1. Leon Huijberts, de tweede debutant kreeg geen vat op zijn tegenstander en verloor ook. Veteraan Burt van Geffen scoorde het eerste Rooise punt. Nadat het dubbel ook verloren ging, leek het een moeilijke avond te worden. Leon kon vervolgens zijn eerste pot winnen, maar verloor met het minimale verschil de pot. Stefan wist vervolgens, ondanks het weggeven van een 2-0 voorsprong zijn eerste punt in de derde klasse te pakken. Nadat Burt ook zijn tweede pot won, was de stand 3-4. Burt wist even daarna ook nog zijn derde pot van de avond, waardoor een gelijkspel nog mogelijk was. Stefan verloor echter zijn laatste partij met 3-2, waardoor de tegenstander uit Heeze de ontmoeting won met 4-6.

Attaque 2 zag Leon en Stefan naar Attaque 1 gaan, maar kreeg met Bram Marinus en Niels Braams nieuwe impulsen in het team. De eerste tegenstander voor het hervormde team was NTTV 2 uit Nuland. De start was ongunstig: Cliff verloor kansloos en Niels en Bram moesten na vijf games de overwinning laten aan hun tegenstander. De vijfde game kwam vaak voor deze avond, want ook de twee partijen erna gingen tot een beslissende game. Het dubbel werd verloren en Niels behaalde op zeer knappe wijze zijn eerste punt voor zijn nieuwe team. Het gewonnen punt bleek uiteindelijk de eer te redden, want verder dan dat kwam het Rooise team niet. Een pijnlijke en vooral geflatteerde 1-9 nederlaag was het resultaat.

Attaque 3 zet dit seizoen zijn zinnen op promotie richting de derde klasse en heeft in Co Stamps een goede versterking gekregen. De eerste tegenstander voor hen was JCV 6 uit Vught. Het Rooise team kende een stroeve start en kwam direct met 0-2 achter. Bram van Galen pakte het eerste punt en het gewonnen dubbelspel trok de stand gelijk. De verschillen waren klein en de ontmoeting ging constant gelijk op. Na overwinningen van Henry van Casteren en Job van Galen stond het 4-4. Vervolgens won Bram verrassend zijn laatste wedstrijd. Aan Henry was het vervolgens de taak om de overwinning binnen te hengelen en dat lukte. Zes belangrijke punten om het seizoen mee te beginnen voor Attaque 3.

Attaque 4 werd vorig seizoen bijna kampioen, maar zag Niels vertrekken naar team 2. De plek wordt dit seizoen opgevuld door nieuweling Rick Eisenburger. Van Robert Wielink en Iroy van Driel wordt verwacht dat de stijgende lijn van afgelopen seizoen wordt doorgetrokken. Die stijgende lijn moest beginnen tegen Veldhoven 18. Al vanaf het begin af aan was een duidelijk niveauverschil te zien, in het voordeel van Attaque. Ook Rick kon meteen goed mee met het niveau, hij verloor over de avond slechts twee games. Ook Robert en Iroy deden het uitstekend. Alleen Robert had een wat moeizamere pot, maar het extra beetje ervaring dat hij het afgelopen jaar het opgedaan zal hem in de vijfde game van zijn derde wedstrijd hebben geholpen. Het resultaat was een afgetekende 10-0 overwinning voor de Rooienaren, waarmee de ambities van dit seizoen nu al een behoorlijke vorm hebben gekregen.

Bekijk op Facebook