Leon Schepens is de nieuwe clubkampioen van Attaque. Hij won zijn eerste titel door Menno van Os in de finale te verslaan. Stefan Kerk legde beslag op de Rita van der Vleutentrofee. Het dubbelspel werd gewonnen door het duo Leon Schepens/Job van Galen.

 Dit jaar wedijverden 20 deelnemers om de felbegeerde titel van clubkampioen 2018. In de poulefase waren er weinig verrassingen te zien. Alleen Nick van Galen verraste met een overwinning op Stefan Kerk en daarmee stelde hij bij zijn rentree meteen een plek in de kwartfinale veilig.

De kwartfinales kenden ook geen sensaties en de vier favorieten kwamen elkaar in de halve finale tegen. Het bleken twee fantatische halve finales te worden. Menno van Os nam het op tegen oudgediende Frank van der Zanden. Frank begon sterk en pakte zowaar de eerste twee games en was er nog een verwijderd van een finaleplek. Hij kon echter zijn matchpoint niet benutten en Menno kwam terug in de wedstrijd. Het kwam uiteindelijk neer op een vijfde en beslissende game, waarin Menno superieur was. De andere halve finale ging tussen Dirk Kastelijn en Leon Schepens; de finale van vorig jaar. Het spelverloop was identiek, Leon pakte een 2-0 voorsprong en kreeg vervolgens ook matchpoints om het af te maken, maar wederom vocht Dirk zich terug in de partij. 2-0 werd 2-2 en ook deze wedstrijd ging naar een beslissende game. Het ging lange tijd gelijk op, maar gemiste smash werd Dirk fataal en de finale was bekend.

Leon Schepens bereikte voor de tweede keer op rij de finale. Menno heeft de titel al eens gewonnen. Het leek dus ook een spannende finale te worden. Menno van Os won de eerste game en Leon de tweede. Het bleef gelijk op gaan tot 7-7 in de derde game. Leon Schepens kreeg, tot ieders verbazing, een vrijwel onhoudbare bal terug en pakte het punt, dat uiteindelijk de wedstrijd kantelde. Menno’s verzet was gebroken en Leon won de wedstrijd met 3-1, waardoor hij nu ook behoort in het illustere rijtje van clubkampioenen

Door het toegenomen deelnemersveld was dit jaar ook de B-ronde van een aanzienlijk niveau. De kwartfinale kende al gelijk een verrassing. Job  van Galen won van Jo van de Ven, winnaar van de B-finale van vorig jaar, maar vond uiteindelijk zijn waterloo tegen Anne van de Sande. Stefan Kerk verwerkte de teleurstelling van het missen van de A-finale en kwam, via Jasper Foolen en Cliff van Driel in de finale terecht. Het werd uiteindelijk een finale van hoog niveau. Anne en Stefan schotelde de kijkers lange rallies voor met zowel aanvallend als verdedigend spel. Anne won de eerste game, maar kon dat niet doortrekken en uiteindelijk won Stefan met 3-1, waardoor hij voor de derde keer de Rita van der Vleutentrofee mee naar huis mocht nemen.

De loting van het dubbelspel zag een paar ijzersterke dubbels naar voren komen. De twee sterkste bleken Leon Schepens/Job van Galen en Leon Huijberts/Nick van Galen te zijn. Er werd gehoopt op een finale van 3 games (best-of-3) en dat werd het ook. De laatste game ging gelijk op, maar een van de twee teams moest ergens een steek laten vallen om de finale te beslissen. Uiteindelijk wonnen Leon en Job de derde game met 11-9, waardoor zij zich de dubbelkampioenen van 2018 mogen noemen.