Attaque 1 heeft nog 4 horden richting een kampioenschap te gaan. De eerste was afgelopen vrijdag. Smash ’73 1 uit Uden kwam op bezoek.

Voor de wedstrijd had Attaque 1 een voorsprong van 6 punten op concurrent Rotac ’82 1. Een groot gat, maar dat kan met een slechte avond snel verdwijnen. Die slechte avond zou er afgelopen vrijdag in ieder geval niet komen. De rooise mannen overklaste hun Udense tegenstanders. Al vanaf de eerste partij was het duidelijk dat Attaque 1 geen misstappen zou begaan. De eerste 2 partijen gingen beiden met 3-0 naar respectievelijk Menno van Os en Leon Schepens. De derde wedstrijd zag een kleine verandering. Dirk Kastelijn moest de derde game afgeven, maar kwam verder ook niet in de problemen en won met 3-1. Vervolgens gingen de 5 partijen daarna weer met 3-0 naar de mannen van Attaque. In de laatste 2 partijen van de avond pakten de Udense tegenstanders nog 2 games en uiteindelijk stond er een afgetekende 10-0 op het wedstrijdformulier. Door de overwinning is het verschil met de nummer 2 gegroeid tot 8 punten.

Attaque 2 ging met een voorsprong van 13 punten op nummer 2 Flash 6 naar Tilburg om het op te nemen tegen LUTO 5, de nummer 3 in de stand. Voor de mannen van Attaque 2 zijn er ook 4 horden te gaan, maar de horden zijn wat lastiger te nemen dan die van Attaque 1. Dit werd ook duidelijk deze avond. De start was nog wel voor het rooise team door een overwinning van Henry van Casteren, maar ondanks een overwinning van Peter Verhagen in de 3 partij stond het team met 3-2 achter na 5 van de 10 partijen. Nadat de 6e partij ook verloren werd leek zelfs een nederlaag in de maak, maar door 2 overwinningen van Leon Huijberts en de 2e van Henry van Casteren werd de nederlaag toch nog afgewend: 5-5. Attaque 2 ziet hierdoor de voorsprong op Flash 6 wat slinken, maar het verschil is nog steeds 10 punten.

Attaque 3 hangt nog steeds in de middenmoot, maar moet blijven oppassen niet verder naar beneden te zakken. Het team moest echter tegen de nummer 2 in de stand ASIO 1. Vooraf werd er gehoopt op 2 of 3 punten. Stefan Kerk pakte direct de 1e partij van de avond door met 3-1 te winnen. Bram Marinus kwam in de 2e wedstrijd ook dichtbij een punt, maar kon een 2-1 voorsprong niet verzilveren. ASIO 1 nam daarna met 3 overtuigende overwinningen een 1-4 voorsprong. Attaque 3 was nog niet klaar om op te geven en Cliff van Driel gaf dat een interessante belichaming. Hij won zijn laatste 2 partijen met een 12-10 overwinning in de 5e game. Stefan Kerk won de laatste partij van de avond overtuigend en daarmee werden de verwachtingen vooraf enigszins overtroffen door met ‘slechts’ 4-6 te verliezen. Door de 4 punten bedraagt het gat met de degradatiezone nu 6 punten.