Afgelopen weekend stond alweer de vierde speelronde van de voorjaarscompetitie 2018 op het programma. Attaque 1, dat nog ongeslagen is, nam het op tegen TTV Bergeijk. Attaque 2 speelde de derby tegen TTCV en Attaque 3 en 4 hadden een primeur.

TTV Bergeijk stond weliswaar vierde, maar dat betekende niet dat de Rooise mannen een makkelijke overwinning gingen boeken. Sterker nog, de thuisploeg ging goed van start en al snel stond het 3-1 voor de Bergeijkers. Alleen Leon Schepens won zijn eerste partij. Na het verloren dubbelspel ging het echter beter lopen bij Attaque en alleen Leon Schepens hoefde nog maar 1 punt te laten aan Bergeijk. Na de 10 partijen die gespeeld werden, was de einduitslag 4-6 in het voordeel van Attaque. Het Rooise team voert nog steeds de ranglijst aan met 27 punten uit 4 wedstrijden.

Attaque 2 was na de verloren wedstrijd tegen Rotac teruggevallen naar de derde plaats op de ranglijst. Tegenstander vrijdagavond was TTCV/ van Herwaarden 6, dat de eerste plaats bezette. Het doel van de Rooienaren was een ruime overwinning, en met alle moeite van de wereld lukte het ook. Een aantal keer leken partijen de verkeerde kan op te gaan, maar Burt van Geffen en Co Stamps konden steeds terug vallen op hun ervaring. Beiden wonnen ook alle drie hun partijen. Henry van Casteren had het moeilijker en won 1 partij. Ook het dubbelspel werd gewonnen, waardoor een 2-8 overwinning werd gerealiseerd en de 2 ploegen van positie wisselden.

Attaque 3 kent tot nu toe een vruchteloos seizoen. Tegen TTV Veldhoven 10 moest daar verandering in komen, er moesten punten gepakt worden. Het duurde ook niet lang of Peter Verhagen pakte het eerste punt van het seizoen. De avond leek zelfs nog beter te worden toen het halverwege 2-3 stond voor de Rooise promovendus. Schijn bedriegd bleek uiteindelijk; Attaque 3 kwam niet verder dan de 3 punten die het op het begin van de avond pakte, waardoor er alsnog met 7-3 verloren werd.

Attaque 4 zocht tegen Veldhoven 15 naar de eerste overwinning van het seizoen, en die kwam er ook. Nick van Galen won wederom zijn 3 partijen, maar het verschil werd gemaakt door Bram en Job van Galen. Job won knap zijn 3 partijen en ook Bram won zijn eerste 2 partijen van dit seizoen. Met het gewonnen dubbelspel  erbij geteld werd de eerste overwinning ook gelijk een enorme: 1-9. De 3 broers zijn met de overwinning over Veldhoven heen gesprongen en staan nu vierde.